Loisach rivier

Oostenrijk

Stuur dit item door via e-mail tell_a_friend
Door: Peter ElberseVoeg toe aan mijn favorietenLoisach rivier | Elbi.nl
 
 
 
Mohr Life Resort, gelegen in Lermoos aan de vallei die uitloopt op de Tiroler Zugspitze berg, is een 4 sterren Resort met een prachtige natuurlijke uitstraling. Op www.mohr-resort.at vindt u naast uitgebreide informatie ook schitterende afbeeldingen van het Resort.

De Loisach stroomt van Lermoos richting Garmisch. De rivier ligt gedeeltelijk langs de weg maar slingert ook zo nu en dan door het bos. Vanaf het viaduct in Ehrwald tot de grens met Duitsland is de rivier opengesteld voor het weerhaakloos vissen met de vliegenhengel. Een 3-dagen visvergunning kost 78,- Euro en is uitsluitend verkrijgbaar voor gasten van het Mohr Life Resort.

Het visbestand bestaat hoofdzakelijk uit regenboog- en bruine forel. Alhoewel ik ze niet heb gevangen schijnen er ook enkele vlagzalmen en beekridders te zitten. De salmoniden uit dit prachtige bergwater zijn hele mooie vissen. Het bestand wordt op peil gehouden met wildbroed uit de Loisach dat in de kleine zijbeekjes op natuurlijk wijze wordt grootgebracht. Forellen van 40 cm zijn geen uitzondering en geven goed sport. Met een korte #3 of 4 hengel en een tippet van ongeveer 15/00 is het hier schitterend vliegvissen. De prachtige bruine forellen met oranje punten op de flanken zullen me nog lang bijblijven. Evenals de omgeving van deze prachtige bestemming die ook nog eens uitermate familie vriendelijk is.

Het Resort bezit ook nog de rechten van twee in de buurt gelegen meren. De Blindsee is een kraakhelder turkoois gekleurd meer waar allerlei salmoniden rondzwemmen. De Mittersee is warmer en daar zitten geen salmoniden. Er zit wel snoek en dat bied met de belly boat toch ook aardige mogelijkheden. Mohr Life Resort is dus naar mijn bescheiden mening een echte aanrader!
 
 
 
 
« Terug naar overzicht