Vliegvissen op grote baarzen

Groot water in de regio zuid Holland

Stuur dit item door via e-mail tell_a_friend
Door: Peter ElberseVoeg toe aan mijn favorietenVliegvissen op grote baarzen | Elbi.nl
 
 
 
Soms heb je een dag dat alles lukt. Heerlijk visweer, geweldige boot, materialen in orde en vis die wel wil bijten. We gaan grote baarzen vangen, dat had Rob me al verteld, maar ja, wat is groot? 40 plussers, aldus Rob. Binnen tien minuten knalde de eerste baars van de dag op mijn chartreuse Umpqua reducer #1/0. Meteen een grote, een hele grote van maar liefst 46cm. Een pr en dat is altijd leuk. Even later kreeg ik weer een harde bonk op de top en ving ik een snoekbaars van 66cm. Eveneens een pr (met de vliegenhengel). De dag kon niet meer stuk. Het werd een geweldige dag.

We vingen in totaal 10 baarzen (mijn drie grootste waren 44, 46 en 48cm), een snoekbaars en in de middag haakte Rob nog een snoek. En wat voor één! Na een spannende dril bleek het een monstersnoek van 118cm. En dat aan een 9ft #7 hengel met als streamer een kleine chartreuse Umpqua Reducer #2 die bedoeld was voor de baars. Soms vang je met kleine vliegen hele grote vissen.

Groot water vliegvissen kan heel taai zijn. Heel taai! Maar als je doorzet en de juiste plekken weet dan wordt inzet en doorzettingsvermogen beloond.

Heb je geen tijd om te pionieren of geen boot maar ben je wel bereid te betalen voor een geweldige vliegvisdag dan kan wellicht Rob uitkomst bieden (e-mail naar info@elbi.nl).

Vis vangen op groot water is nooit gegarandeerd maar als ik met Rob ga vissen vang ik toch maar heel zelden niets. Ik vis nu al 35 jaar met de vliegenhengel en vis gemiddeld slechts één tot drie keer per jaar met Rob. Toch heb ik mijn pr snoek 118cm, pr snoekbaars 66cm en pr baars 48cm allemaal bij rob in de boot gevangen.
 
 
 
 
« Terug naar overzicht