WK Vliegvissen ItaliŽ 2011

Italiaanse Dolomieten

Stuur dit item door via e-mail tell_a_friend
Door: Peter ElberseVoeg toe aan mijn favorietenWK Vliegvissen ItaliŽ 2011 | Elbi.nl
 
 
 
WK Vliegvissen in ItaliŽ 2011
27 augustus t/m 2 september

Na een trainingssessie van twee dagen in TsjechiŽ streken we op 27 augustus neer bij Pension Turmchalťt in het Italiaanse Braies. Een geweldig onderkomen dat als familiebedrijf wordt gerund door de Familie Neumair. Met de prachtige Dolomieten op de achtergrond een decor als uit een film.

Tijdens het WK werden er 5 sessies van 3 uur gevist. Vier op stromend water en ťťn op het meer Lago di Braies. Een prachtig Alpine meer gelegen aan de Dolomieten. De stromend water sessies werden gevist op de Rienza, Aurino en Isarco rivieren.

De upper Rienza lag er prachtig bij. Ondiep, kraakhelder en snel stromend water. In de donkere net wat diepere richels lagen de meeste vissen. Forellen en vlagzalmen. In de upper Rienza viste ik mijn eerste sessie en ving daar 6 gevangen salmoniden waaronder twee vlagzalmen van 40,5 en 42cm. Prachtige gezonde vissen.

Mijn tweede sessie op het Braies meer ging een stuk minder. Slechts twee bruine forellen in het netje en dat waren van de vijf vissers met twee vissen dan ook nog de kleinste. De schoonheid van het meer verdampte voor mij een beetje bij het slechte resultaat. Je weet dan immers al dat het individueel klassement voorbij is.

De Derde sessie vond plaats op de Isarco rivier. Daarvoor moesten we wel anderhalf uur de bus is. Bij de rivier aangekomen bleek deze gekleurd te zijn. Geen mokka maar wel smeltwatergekleurd. De derde of vierde worp had ik er een vlagzalm aan maar die loste vrijwel meteen. In het uur daarna loste nog eens 3 forellen. Na omschakelen van tactiek ving ik mijn eerste vis van de dag. Een prachtige marmorata forel van 45cm. In het uur daarna volgde nog een vlagzalm van 49cm en een bruine forel van 50cm.

Sessie vier op de Aurino begon heel goed. 5 forellen in het eerste uur. De twee uren daarna leverde 4 lossers op. Ook dit water was wat gekleurd. Maar desalniettemin een prachtige rivier. Tijdens mijn sessie ving de Belgische deelnemer een marmorata van eind tachtig centimeter. Ik heb de foto later in de bus gezien en het was echt een droomvis!

De laatste sessie viste ik op de lower Rienza. Mijn stek was smal en ondiep. En lag ook nog een eiland in. Toen ik aan kwam lopen dacht ik meteen: kansloos! Toch haakte ik 5 forellen. Daarvan schoot er 1 los en waren er twee ondermaats. Maar goed, de eer was gered. Wederom een WK zonder blanks.

Uitslag Teams:
1 ItaliŽ
2 TsjechiŽ
3 Polen

20 Nederland (379 punten)
Aantal deelnemende Landenteams: 21

Uitslag Individueel:
1 Santi Amantini Valerio - ItaliŽ
2 Cominazzini Stefano - ItaliŽ
3 Heimlich Roman - TsjechiŽ

58 Peter Elberse
70 Renť Koops
93 Robert Sapulette
102 Simon Grootemaat
103 Ton van Gelder
Aantal deelnemers: 109


Meer info via: www.fips-mouche.com
 
 
 
 
« Terug naar overzicht