Throphy Brown from down under

Nieuw Zeeland, de westkust van het zuid eiland

Stuur dit item door via e-mail tell_a_friend
Door: Peter ElberseVoeg toe aan mijn favorietenThrophy Brown from down under | Elbi.nl
 
 
 
Nadat ik in 1994/1995 samen met Mariska tijdens een wereldreis van 5 maanden voor 3 ˝ maand in Nieuw Zeeland had rondgetrokken en gevist ging ik in januari 1996 terug met mijn vriend en vismaat Kees Trommelen. Ik had inmiddels behoorlijk wat informatie opgeschreven in wat we heden ten dagen nog steeds onze NZ visbijbel noemen.

De prachtige regenwouden en kraakheldere rivieren zijn als in een droom zo mooi. Daarbij komen dan ook nog de prachtige grote bruine forellen die erin zwemmen. Dit is mijn paradijs op aarde…

Samen met kees viste ik van 26 januari t/m 26 februari op bekende maar ook weer nieuwe rivieren. We hadden veel mooi weer en dat maakte het zichtvissen fantastisch. Voor mij is er niets mooier dan in een kraakheldere ‘bush’ rivier een grote bruine forel opsporen, bekijken, aanwerpen, haken, drillen, landen, op de foto en terugzetten. Zo ook deze trip gedaan. Mijn mooiste forel van deze trip was een searun brown van 65cm gevangen aan een klein pheasant tail nimpje gebonden op haakmaat 16. Deze vis ving ik in een rivier aan de westkust waar we met de helikopter waren ingevlogen. In twee dagen tijd vinden we 6 bruine forellen en er was er niet 1 onder de 60cm. Hoezo paradijs op aarde!!
 
 
 
 
« Terug naar overzicht