Zalm en bruine forel

Schotland, Inverpolly Estate

Stuur dit item door via e-mail tell_a_friend
Door: Peter ElberseVoeg toe aan mijn favorietenZalm en bruine forel | Elbi.nl
 
 
 
In 1995, 1996 en 1997 reisde ik diverse malen als visgids af naar het Schotse Inverpolly Estate. Daar hebben ze de visrechten over de zalmrivieren Polly en Garvie. Daarnaast mag er gevist worden op de meren Badagyle en Scionascaig en in de talloze hill lochs waarmee deze hooglanden bezaaid zijn. Op zee kan gevist worden op makreel en pollack. Alles bij elkaar een zeer gevarieerde bestemming met als onderkomen een rustieke Schotse Lodge.

De zalmvisserij op kleine rivieren als de Garvie en Polly is vaak taai en erg weersafhankelijk. Vangstgarantie is er zeker niet bij, zelfs niet als je een week gaat. Tref je het echter en regent het dan maak je een goede kans hier zalm te vangen. Hou op de langzaam stromende Polly je zalmvlieg in beweging. Een beetje strippen kan zeker geen kwaad. Op het meer van de Garvie geldt hetzelfde.

De grote meren Badagyle en Scionascaig zijn schitterend te bevissen vanuit de traditionele houten roeiboten. Lekker op de wind laten driften en lochstyle met drie vliegen de kanten afvissen. Verwacht geen grote bruine forellen te vangen….maar wel veel! Op deze meren zitten ook Ferox forellen. Dat zijn kannibalistische bruine forellen die giga groot worden. Vissen van 80cm en groter komen voor. Ze zijn alleen heel moeilijk te vangen. Je hebt er engelengeduld voor nodig. Bovendien zijn ze met de vliegenhengel bijna niet te vangen.

In de talloze hill lochs zit heel veel kleine bruine forel. Sommige meertjes zitten zo vol dat vangsten van wel 100 vissen per dag vangen mogelijk zijn. Hiervoor moet je echter wel eerst de heuvels op en dat betekend vaak een wandeling stijl omhoog van minimaal een klein uurtje. Als je eenmaal aan de hill loch staat te vissen waan je jezelf in het paradijs. Puur natuur met een prachtige omgeving en mooie wilde bruine forelletjes. Ik kan het iedereen aanraden. En een verrassing kan ook want ik heb er eens een wilde bruine forel van 46cm gevangen vanuit de belly boat…
 
 
 
 
« Terug naar overzicht