Bonefish en Baby Tarpon

Venezuela

Stuur dit item door via e-mail tell_a_friend
Door: Peter ElberseVoeg toe aan mijn favorietenBonefish en Baby Tarpon | Elbi.nl
 
 
 
In het voorjaar van 1997 vertok ik samen met Harry Schoel, Willem Moorman en Joop Metze naar Venezuela voor een vliegvisavontuur op Los Roques. Vanaf Caracas vlogen we met een klein propellervliegtuigje naar Gran Roque. We hadden nog geen onderkomen geboekt maar dat was geen probleem. Na een beetje onderhandelen hadden we een slaapplaats met zeezicht voor niet al te veel geld. Niet lang daarna begonnen de onderhandelingen met een kreeftenvisser en ook daar was de deal snel rond. Voor 100,- US$ per dag zou hij ons overal naar toebrengen. Met zijn vieren maakt dat 25,- US$ per persoon per dag en da’s toch wat anders dan de 350,- US$ die je in Florida betaald. Moet wel gezegd worden dat de kreeftenvissen over een andere boot beschikte en een motor met aanzienlijk minder vermogen maar dat mag de pret niet drukken. Zeker niet als je 11 vliegvisdagen hebt!!

Na mijn Forida ervaringen was ik gewend om te moeten zoeken naar bonefish. De eerste flat op Los Roques was anders. We waren nog geen tien minuten aan het lopen toen we op afstand veel nerveus water zagen. Eerst dacht ik aan wind maar later bleek dat een gigantische school bonefish deze turbulentie veroorzaakte. Het waren werkelijk honderden bonefishen. De eerste bonefish was dus snel binnen. De school ook snel verdwenen.

De temperaturen waren goddelijk, de visserij fantastisch maar het eten….dat was minder. We kregen elke avond een snappertje op onze bord met wat rijst. Na een paar dagen werd ik nog ziek ook. Anderhalve dag doodziek met koorts op bed gelegen. Daarna ging het wel weer en kon er weer gevist worden. In een prachtige grote lagune haakte ik op een gegeven moment een bonefish die me even later afbrak op het koraal. Even later zag ik in een wat diepere hoek met mangroven een grote vis. Ik dacht al aan een wereldrecord bonefish en wierp de vis aan. De vis aarzelde geen moment en pakte de garnaalimitatie. Na het zetten van de haak volgde echter geen run maar een sprong. Geen bonefish maar een baby tarpon! Na een sprong of zeven was de vis moe en kon ik ‘m uitdrillen. Wat een prachtige vis. Een mooie bonus voor en toch al prachtig avontuur.
 
 
 
 
« Terug naar overzicht