Een bergmeer in de buurt van Salou

Spanje

Stuur dit item door via e-mail tell_a_friend
Door: Peter ElberseVoeg toe aan mijn favorietenEen bergmeer in de buurt van Salou | Elbi.nl
 
 
 
Met het gezin en mijn vader en moeder op vakantie in Frankrijk en Spanje. We zijn weliswaar vroeg in het seizoen maar het weer is prachtig. In Spanje verblijven we in Salou en van daaruit ga ik samen met mijn vader een dagje vissen op een bergmeer waarvan ik de naam helaas niet meer weet. Het fraaie heldere meer ligt in rustig en rotsachtig gebied en bezorgt ons uiteindelijk een schitterende dag.

Grote baarzen hebben we helaas niet gezien. De grootste zichtbare baars hebben we gevangen. Ik zag de vis kruisen bij een omgevallen tak die in het water hing. Op dat moment had ik een chernobyl ant aan de leaderpunt zitten en presenteerde deze voor de neus van de zwarte baars. De vis twijfelde geen moment en stortte zich vol overgaven op de imitatie sprinkhaan. Hangen! Even later landde ik een baars van rond de dertig centimeter. Geen gigant maar wel een hele mooi vis. Ik was er blij mee. Het was ondanks de kleine schubkarpers die ik later op de dag nog aan de nimf ving toch de mooiste vis van de dag.

Met Frankrijk heb ik nooit veel gehad. Misschien komt dat wel omdat die Fransen alles meenemen. Als ik een visser met een viskorf om zijn heup zie heb ik het wel gehad. Desalniettemin ben ik tijdens ons verblijf in de Ardeche wel gaan vliegvissen. Eerst op de Tarn. Er zaten massa’s barbelen maar ik wist er in een hele middag maar 1 te vangen. Enkele dagen later ben ik naar de Jonta gereden. Een idyllisch bergbeekje dat er heel fraai uitziet. Er zat ook best goed forel op al waren ze wel allemaal erg klein en heel erg schuw. Uiteindelijk heb ik er 1 redelijke forel kunnen vangen van midden twintig centimeter. Toen ik even later een vliegvisser met viskorf om zijn heup tegen het lijf liep ben ik gestopt en terug gereden naar de camping. De volgende keer als ik op een Franse rivier ga vissen graag op een catch & release stuk!
 
 
 
 
« Terug naar overzicht