Colorado

USA

Stuur dit item door via e-mail tell_a_friend
Door: Peter ElberseVoeg toe aan mijn favorietenColorado | Elbi.nl
 
 
 
Na de Fly Fishing Retailer beurs in Denver nemen Rudy van Duijnhoven en ik meestal een paar dagen de tijd om te gaan vliegvissen al dan niet in combinatie met het brengen van een bezoek aan één van de Elbi leveranciers. Dit jaar stond Umpqua op de verlanglijst.

De eerste dag na de show viste we samen op largemouth bass in de buurt van Boulder. Helaas waren de nachten al koud geweest waardoor de eetlust van de Baarzen drastisch was afgenomen. Sommige baarzen inspecteerden onze streamers en nimfen door er met de neus tegenaan te zwemmen maar op een paar zonnebaarsjes na vingen we die eerste ochtend niets.

In de middag zijn we op karper gaan vissen. Deze tip van de locale vliegviswinkel in Boulder bleek goud waard. Het meer bleek grote ondiepe ‘flats’ te hebben waarop de karpers aasde. Colorado Bonefish! Aldus Rudy. De karpers staken zo nu en dan met de halve rug boven het water uit terwijl ze in de bodem aan het wroeten waren. Een grote rivierkreeftimitatie werd een halve meter voor de neus van de karper gepresenteerd waarna de karper de achtervolging inzette om vervolgens genadeloos toe te slaan. Op het ondiepe water volgde dan een heftige dril, zeker aan onze vijfjes, alvorens we de gemiddeld rond de 70 cm metende karpers konden landen. Uiteindelijk vingen we beiden twee karpers. Wat een spektakel!

De tweede dag zijn we doorgereden naar Estes alwaar we in Rocky Mountain National parc viste op greenback cutthroats. Een hike-in van een dik uur was nodig om bij de beek te komen. Het weer was onstuimig en de onweer die we hoorden dreigde recht over ons heen te trekken. Uiteindelijk miste de onweer ons op een haar en konden we, weliswaar in de regen, doorvissen. Korte tijd later klaarde het wat op waardoor we toch nog geweldige visserij beleefden. De forellen waren niet groot maar wat waren ze mooi! Echt prachtige vissen met kleuren als van een schilderspallet.

De laatste dag hebben we in de ochtend Umpqua bezocht. Daarna zijn we in de buurt van Louisville gaan vliegvissen op largemouth bass. Helaas bleek ook hier dat de koude nachten de eetlust hadden weggenomen. Op het heetst van de dag kwamen de baarzen weliswaar tevoorschijn maar de grote exemplaren waren niet te vangen. Enkele zonnebaarzen en kleine largemouth baarzen wisten we wel te verschalken. De grootste was net geen 25cm. Daarbij vingen we ook nog enkele regenbogen en cutbows (kruising tussen regenboogforel en cutthroat) van achterin de twintig centimeter. Alles bij elkaar een mooie afsluiting van een mooie trip.
 
 
 
 
« Terug naar overzicht