Manistee River

USA

Stuur dit item door via e-mail tell_a_friend
Door: Peter ElberseVoeg toe aan mijn favorietenManistee River | Elbi.nl
 
 
 
Samen met Rudy van Duijnhoven ben ik na de Fly Fishing Retailer show in Denver Colorado doorgevlogen naar Midland. Aldaar werden we afgehaald door een mederwerker van 3M Scientific Anglers. De komende dagen gaan we vliegvissen op king salmon in de Manistee rivier. Aldaar trekken vanuit ‘the great lakes’ elk jaar duizenden zalmen op om af te paaien. Na een bezoek aan 3M SA in Midland gingen we samen met Bruce Richards, lijnontwerper bij 3M en wellicht bij u bekend van FFF, op pad.

De volgende ochtend stonden de gidsen keurig op tijd te wachten met hun driftboten. We tuigden onze 9’ #9 hengels op en bonden aan de leaderpunt van 40/00 een forse wit/olijf kleurige streamer met een ‘stinger’ haak. Heftig! Even laten drift de boten met elk twee vissers en een roeiende gids stroomafwaarts. Met zware 400 grain sinktip lijnen vissen we alle ‘fishy’ plekken af. De eerste aanbeet laat, alhoewel we veel vis zien, enkele uren op zich wachten. Het is duidelijk dat deze vissen niet azen. Ze hebben iets heel anders in de kop. Uiteindelijk haak ik in een gebiedt waar gigantische boomstronken in het water liggen de eerste king. De aanbeet is bruut en de dril nog bruter! Wat een kracht zeg. De zalm probeert in het heetst van de strijd tussen twee boomstroken door te zwemmen en als ik dat beantwoord met een alles of niets strategie knalt mijn hengel uit elkaar. Het bovenste gedeelte glijdt in twee stukken het water is en de lijn loopt nu vanuit het startoog richting de vis. Ik heb helemaal niets meer te vertellen en de vis zwemt zich muurvast waarna lijnbreuk volgt. Balen….maar hey, dat was wel spectaculair zeg!

Een half uurtje later werp ik mijn streamer richting een paar overhangende bomen en vanuit een pluk groen zie ik een vis komen die zich vol overgave op mijn streamer stort. Hangen! Wederom een best vis. Man, man, wat zijn ze sterk. Gelukkig zijn er deze keer geen obstakels die roet in het eten kunnen gooien. Na een heftige maar korte dril glijdt de zalm in het net. Ik heb mijn Manistee koningszalm gevangen. Er volgt een luide vreugdekreet. Yeeehaa! Yes man! Even later poseren mijn zalm en ik voor een foto. Kort daarna laat ik de zalm terugglijden in het water. Wat een dag, wat een visserij, wat een vis! Super!

We genieten uiteindelijk van twee mooi dagen met prachtig weer. Ook de tweede dag weet ik weer een king te vangen. Helaas blijven de anderen op beide dagen visloos. Heel jammer maar dat is vliegvissen op king salmon, de vis van duizend worpen…of meer!
 
 
 
 
« Terug naar overzicht