Rise Filmfestival opnieuw in de bioscoop in Nederland

Stuur dit item door via e-mail tell_a_friend
Door: Peter ElberseVoeg toe aan mijn favorieten
 
 
 
Rise Filmfestival opnieuw in de bioscoop in Nederland

Het RISE – Vliegvis Film Festival 2014, een van meest breed opgezette filmfestivals ter wereld, bezoekt ook dit jaar, als onderdeel van haar wereldwijde tour, een groot aantal Europese bioscopen. De datum voor de vertoningen in Nederland is:
21 april 2014
Cinerama, Westblaak 18, Rotterdam
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Kosten toegangskaart: € 16,00

Het RISE Vliegvis Film Festival is inmiddels al acht jaar een begrip, ze toont de veelzijdige wereld van het vliegvissen, ze brengt sportvissers bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en ze maakt duidelijk welke dynamische mogelijkheden de vliegvisser heeft om overal op de wereld zijn of haar sport te beleven. De festivals maken het voor de sportvisgemeenschap mogelijk om hun passie voor de sport met elkaar te delen door het bijwonen van de vertoningen van de nieuwste films op bioscoopschermen. Een festival als dit kent haar gelijke niet op deze wereld. Het betekent de grootste aftrap voor het nieuwe visseizoen die er bestaat!

RISE toont exclusieve premières van de bekendste filmmakers op het gebied van vliegvissen van over de gehele wereld, evenals producties van Europese filmmakers. Het bioscooppubliek zal zonder twijfel gebiologeerd kijken naar schitterende filmbeelden uit Australië, Nieuw-Zeeland, Patagonië, het zuiden van de Pacifische Oceaan enz. die in high definition op het grote scherm gepresenteerd worden. Ga naar www.flyfishingfilmfestival.eu voor alle informatie over de tour, video’s, foto’s enzovoorts. Door op ‘schedule’ te klicken ga je naar het schema van vertoningen en kun je tickets bestellen voor de vertoning in Rotterdam.

Er worden in Rotterdam beelden vertoond van: Tributaries, Blood Knot, Blackwater – Devil’s Gold en Alaska - La Frontera Norte. Gin-Clear Media’s ‘Leviathan’ is de hoofdfilm van het festival dit jaar en de opvolger van de alom geprezen film ‘Predator’. Voor de mensheid is water een bron van eeuwige bewondering, net als voor de levende wezens die onder het mysterieuze oppervlak leven. De aantrekkingskracht van het onbekende is wat vliegvissers aantrekt om nieuwe gebieden te verkennen en om te proberen de grootste exemplaren van een bepaalde vissoort te vangen; niet om een trofee aan de lijst to te voegen, maar puur om de uitdaging. Leviathan documenteert epische drils met de vliegenhengel met deze moderne watermonsters in een wereldwijde tour-de-force.
Nieuw-Zeeland wordt algemeen gezien als een Mekka voor gigantische bruine forellen, maar slechts weinig mensen realiseren zich dat de grootste exemplaren te vinden zijn in de kleinste kalksteenrivieren die diep verscholen liggen in de het dichte oerwoud van de Bay of Plenty. Leviathan dook onder in deze jungle om wat licht te schijnen op deze spraakmakende vissen. Vervolgens komen de gigantische regenboogforellen van Patagonia’s Jurrasic Lake aan bod. Dit desolate en door de wind opgestuwde meer is zonder twijfel het thuis van de grootste forellen op deze planeet. Opvallend genoeg pakken deze mega-vissen nog grote droge vliegen, iets wat regelmatig voor hartkloppingen zorgt bij de vliegvissers die ze belagen.
In het zuiden van de Pacifische Oceaan is er een vertegenwoordiger van het diepe water die direct respect afdwingt: de giant trevally (GT). Hun agressiviteit en kracht zijn met weinig anders te vergelijken. Leviathan volgt enkele vliegvissers die de degens kruisen met deze machtige vissen nabij de koraalriffen van Frans Polynesië en het Groot Barrière Rif in Australië. Welke locatie er ook bezocht wordt, een avontuur waarbij legendarische vissoorten belaagd worden is in alle gevallen een feest voor de zintuigen.


Wanneer we als vliegvissers tijd doorbrengen in allerlei ongerepte gebieden, dan voelen we ons dichter betrokken bij diezelfde natuur. In dergelijke inspirerende landschappen worden we nog meer aangespoord om te genieten, te leren en te beschermen. Dit begrip en deze toewijding is wat vliegvissers onderscheidt, RISE viert en deelt deze gedachte door elk avontuur tot leven te brengen op het bioscoopscherm. Voor velen is het RISE Vliegvis Film Festival zo veel meer geworden dan gewoon maar een bezoek aan de cinema. Deze jaarlijkse bijeenkomsten zijn tot een ware huldiging van het vliegvissen geworden, een excuus om vrienden te ontmoeten, terug te kijken op het voorgaande visseizoen en plannen te maken voor het aanstaande seizoen.

Het RISE Vliegvis Film Festival, dat gepresenteerd wordt door Gin-Clear Media, zal in heel Europa te zien zijn; daaronder steden als Londen, Reykjavik, Kopenhagen, Gothenburg, Stockholm, Oslo, Rotterdam, Parijs, Pau, Le Puy, Marseille, La Rochelle, Mulhouse, Geneve, Zürich, Bern, Berlijn, München, Kiel, Dresden, Hamburg, Keulen, Wenen, Salzburg en Warschau. Gin-Clear Media is gevestigd in Te Anau in Nieuw-Zeeland en het is een multimedia bedrijf dat onder andere films, websites, evenementen en tentoonstellingen organiseert en produceert. RISE is Gin-Clear’s zevende jaarlijkse filmfestival, waarmee het bedrijf haar invloed op dit genre nog duidelijker voor het voetlicht brengt.
 
rise filmfestival, vliegvisfilm, vliegvisfilm in d
 
 
 
« Terug naar overzicht