Forel

Stuur dit item door via e-mail tell_a_friend
 Voeg toe aan mijn favorietenForel
 
 
Rudy van Duijnhoven
Bijeenkomst IWFF in Oostenrijk

De eerste bijeenkomst voor vrouwelijke vliegvissers op het Europese vasteland is succesvol verlopen. De week was georganiseerd door Kate Blubaugh, Goodwill Ambassador van de International Women Fly Fishers (IWFF), in Sankt Primus in Oostenrijk. Er waren deelnemers uit de USA, Duitsland plus Nederland. De groep verbleef van 10 tot 16 mei in Pension Wutte en de rivieren die bevist werden waren de Vellach, de Kleine Drau en de Sava Bohinca. In de groep bevonden zich zowel ervaren vliegvissers als vrouwen die pas kort met de vlieg visten. Claudia uit Duitsland wist een vlagzalm van 50 centimeter te landen (!) en er werden ook mooie beekforellen en regenboogforellen geland. Websites: www.intlwomenflyfishers.org, www.flyonly.info en www.alpe-adria-fischerei.at.

De uit Amsterdam afkomstige HenriŽtte was ook naar de IWFF vrouwenweek in Oostenrijk gereisd, met haar lange rode haren viel ze uiteraard op in de groep. Ze vist nog niet zo lang met de vlieg maar wist gedurende de week toch een aantal vissen met de vlieg te vangen. De forel op de foto kwam van de Sava Bohinca in SloveniŽ.

Tijdens de vrouwenweek kwamen de eerste meivliegen uit en het aanwezige forellenbestand op de rivier de Kleine Drau reageerde hier enthousiast op. Een Klinkhamer Special met een lichtgroen lichaampje was voor mij de beste vlieg. Ze leverde, vissend met een lichte #4 uitrusting, bruine forellen tot 45 cm op en, als uitschieter, een regenboogforel van 65 centimeter in topconditie. De vis wist de diepe poel tijdens de dril aardig op stelten te zetten.
« Terug naar overzicht