Regenboogforel

Stuur dit item door via e-mail tell_a_friend
 Voeg toe aan mijn favorietenRegenboogforel
 
 
Rudy van Duijnhoven en Kate Blubaugh
Alpe Adria Fischerei

De Kleine Drau behoort met diverse andere rivieren en meren in de regio tot de wateren die je kunt bevissen vanuit Hotel Pension Wutte. Milan Wutte is zelf een enthousiast vliegvisser en runt, met zijn vrouw en zoon, het pension al gedurende meerdere tientallen jaren. De kamers in het hotelpension zijn eenvoudig maar comfortabel, vanuit de keuken krijg je een uitgebreid ontbijt en een prima avondmaaltijd voorgeschoteld. Pension Wutte is in de loop der jaren een vaste stek geworden voor vele vliegvissers uit Duitsland en Oostenrijk, er zijn echter ook steeds meer Nederlanders en Belgen die hun vliegvisvakantie hier plannen.
Tot de wateren die vanuit Pension Wutte bevist kunnen worden behoren de Klopeiner See, de Turner See en Kleinsee, de Vellach en de Kleine Drau. Verder liggen ook een groot aantal forel- en vlagzalmrivieren in SloveniŽ, BosniŽ en KroatiŽ binnen rijafstand (anderhalf tot twee uur) van het pension. Sommige rivieren zijn gevoelig voor regen en smeltwater, maar de Kleine Drau en de verschillende meren zijn in principe altijd bevisbaar. De Kleine Drau is opgedeeld in twee gedeelten, de scheiding ligt bij de Grote Drau waar het riviertje onderdoor gaat! De Kleine Drau is op de meeste plaatsen tussen de vijftien en twintig meter breed, langzaam tot matig snel stromend en met her en der diepe gaten. De beekforellen die we vingen waren tot rond de 35 cm groot, de regenboogforellen waren een stuk groter; de grootste exemplaren waren tot zestig centimeter lang! Op een riviertje als de Kleine Drau met her en der overhangende en in het water liggende takken, wordt er dan toch heel wat van je dril- en stuurkunsten gevraagd.
Nadere informatie over het pension, de vis- en andere recreatiemogelijkheden in dit gebied zijn te verkrijgen door contact op te nemen met Hotel-Pension Wutte, Vesielach 1, 9123 St. Primo, Oostenrijk; tel. +43 4239 2869, fax +43 4239 28694, e-mail: info@alpe-adria-fischerei.at, website: www.alpe-adria-fischerei.at.

Foto: Met zestig centimeter deed deze vis me meer aan een steelhead denken dan aan een regenboogforel van een niet al te brede rivier.
« Terug naar overzicht