Zonnebaars

Stuur dit item door via e-mail tell_a_friend
 Voeg toe aan mijn favorietenZonnebaars
 
 
Iris, Amber en Peter Elberse
De gezinsvakantie staat in het teken van samenzijn. Samen zwemmen, winkelen, schelpen zoeken op het strand, uitrusten, een boek lezen, eten en ga zo maar door. Toch heb ik ook altijd mijn vliegvis spullen bij. Kan het gewoon niet laten. Het idee te kunnen vliegvissen is genoeg om rust te hebben. Bovendien is er altijd wel wat te vissen, waar ook ter wereld.
Deze vakantie heb ik een halve dag gevist op L’etange Blanc in de buurt van LaBienne. Een mooi meer waar zwarte baars zou zitten. Helaas heb ik ze niet aan de schubben kunnen komen. Wel ving ik een klein snoekje dat zich vol overgave op mijn door Umpqua gebonden kikkerimitatie stortte.
Op camping Le Parc de Fierbois in het dal van de Loire bleek een meertje te zijn dat barstensvol vis zit met dwergmeervalletjes, karper, kleine voorn en zonnebaarsjes. Laatst genoemde bleken een eenvoudige prooi aan de vliegenhengel. Ze konden de kleine #18 pheasant tail nimfjes niet weerstaan. Ook mijn kleine meiden Iris en Amber vonden het geweldig. En dan past zelf het vliegvissen van papa Peter in een vakantie voor het gezin. Heerlijk!
« Terug naar overzicht