Snoek

Stuur dit item door via e-mail tell_a_friend
 Voeg toe aan mijn favorietenSnoek
 
 
streameren op snoek, vliegvissen op snoek, fly fis
Bram Bokkers
Bedachtzaam werp ik mijn snoekstreamer langs een oever met overhangende takken en bramenstruiken. Ik sta nogal moeilijk maar ik wil deze goed ogende plek niet onbevist laten. Ik heb de afgelopen weken al heel wat uurtjes gemaakt maar bij een paar snoeken rond de tachtig centimeter blijf ik steken. Het is de tijd voor de big mamma’s maar deze heeft zich nog niet aangeboden.

Rustig strip ik mijn streamer binnen, het is een diep maar luw kantje, hier zou ze wel eens kunnen liggen. Wanneer mijn streamer zich twee meter voor mijn topoog bevind gebeurd het. Uit het diep zwarte water reist er een gigantische snoek op en draait vervolgens rustig om mijn streamer heen. Dan opent ze haar bek, haar kop nog tweemaal breder, het is een monster. Dan gebeurd er dat wat je niet wil dat er gebeurd, ZE GRIJPT MIS, weg is ze!!!
Zonder te ademen werp ik zo snel mogelijk opnieuw in, ............... ik heb geluk, ik krijg een herkansing. Het zelfde schouwspel herhaalt zich maar nu heeft ze mijn streamer wel goed gepakt. Ik zet een aantal maal de haak, ze heeft dit in de gaten en begint hevig met haar kopte schudden en dit nog nog twee meter van me vandaan. Dan gaat ze er vandaar, ze wil naar de overkant, er ligt hier een dode boom in het water. Mijn vliegenlijn heeft zich ondertussen verwikkeld in de bramenstruiken, wilgentakken en riet wat zich voor mij bevindt. De vis waar ik dagen voor geworpen heb vecht voor haar leven terwijl ik mijn lijn probeer te bevrijden. Het komt allemaal goed (zucht), de vis heeft nu haar plannen veranderd. Ze wil nu onder een bruggetje door waar een groot aantal houten palen zich in het water bevinden. Ik hang vol in mijn hengel maar de snoek is vastberaden. Vlak voor een paaltje zet ik alles vast en is het buigen of barsten, als mijn speld het nu maar houd denk ik! Na enige seconden geeft ze het op, ik ben opgelucht. Even later trek ik de snoek voorzichtig met de kieuwgreep de kant op, oh wat ben ik blij. Mijn ultieme vangst is een feit, ik ben zo blij als een kind.
« Terug naar overzicht