Pollack

Stuur dit item door via e-mail tell_a_friend
 Voeg toe aan mijn favorietenPollack
 
 
vliegvissen op pollack, vliegvissen in ierland, fl
Rudy van Duijnhoven
Vliegvissen in de Ring of Kerry, Ierland (1)

Bij het vliegvissen in de Ring of Kerry draait het niet alleen om zalm, zeeforel en bruine forel, maar komen zeker ook zeebaars, pollak en harder aan bod. In de laatste week van juli was ik met Jos van der Wouw onderweg in het zuidwesten van Ierland, op bijna vijf uur rijden van Dublin. We waren te gast bij John Quinlan van de Thatch Cottage in Cahersiveen en hij liet ons opnieuw (ik was hier ook in mei 2010) de vele mogelijkheden van dit gebied zien.
Dat het ook heel goed mogelijk is om vanaf grotere boten te vliegvissen, bleek tijdens twee vissessies vanaf de boot van Nealie Lyne die vaart vanuit de haven van Knightstown op Valentia Island. Een hele dag vissen is een beetje veel van het goede, maar een paar uurtjes in de avond zijn prima te doen, zeker wanneer het weer niet optimaal is. Nealie kent het gebied op zijn duimpje en weet de grote pollak, dit zijn hier vissen met een gewicht tot een pond of tien, ook zeker te vinden. Daarnaast wist hij ons ook te vermaken met wat leuke en interessante verhalen.
We visten vanaf de boot met hetzelfde materiaal als vanaf de rotsen, de eerste zorg is ook hier om een gehaakte vis weg te krijgen van de rotsen op de bodem. Je hebt hier snelzinkende vliegenlijnen nodig, Clouser Minnows in diverse kleuren en andere verzwaarde zoutwaterstreamers en een lijnmandje. Een vliegenhengel voor de lijnklasse #9 of 10 is niet overdreven om wat overredingskracht te kunnen tonen aan een gehaakte vis. Weet een vis de rotsen en het zeewier te bereiken, dan wordt de tippet onherroepelijk doorgesneden. Het is ongelooflijk welk een kracht die pollakken tijdens de dril kunnen ontwikkelen.

Adressen:

Thatch Cottage
- John Quinlan
Kenneigh West
Cahersiveen, County Kerry
Ierland
Tel. +353 (0)64 - 9474721
Website: www.thatchcottageireland.co.uk
Email: thatchcottageireland@eircom.net

Valentia Island Sea Angling
- Nealie Lyne
Altazamuth House, Knightstown
Valentia Island, Co. Kerry
Ierland
Tel./fax +353 (0)66 - 947 6300
Mobiel: +353 (0)87 - 687 1261
Email : nealielyne@eircom.net
Website : www.valentiaislandseaangling.com
« Terug naar overzicht